Adott jelzőt. I. rész Jelzési utasítás


adott jelzőt

Nem biztosított előjelző vagy ismétlőjelző Tolatásjelző Nem biztosított tolatásjelző A nem biztosított jelző azt jelenti, hogy váltókkal illetve egyéb szerkezetekkel pl. Így ha két állomás között ilyen jelzők találhatóak, akkor egyszerre több vonat is tud közlekedni az adott szakaszon.

adott jelzőt

Két típusa a biztosított és a nem biztosított. Önműködő, biztosított térközjelző[ szerkesztés ] Háromoptikás jelzők, melyek jelzőárboca végig fehér színű. Zöld, vörös és sárga jelzés adására képesek.

adott jelzőt

Ha egy vonat az aktuális térközben tartózkodik, akkor ennek a jelzője vörös jelzést ad a térköz foglaltaz ez előtti első térköz sárga a következő térköz foglaltaz ez előtt kettővel levő és az az előtti térközök jelzői egyaránt zöld jelzést adnak szabad.

Adott jelzőt pályák esetén általában a pálya mindkét oldalára, mindkét irányból kitűzik.

adott jelzőt

A helytelen vágányok felőli térközjelzők - a megfelelő irányokból - szabványosan sötétek. A térközjelzők eleve sötétek ellenkező menetirány esetén.

Az erre vonatkozó adatokat a Helyi melléklet tartalmazza. Amíg a jelzőket nem pótolják, a vonatok személyzetét a hiányról értesíteni kell.

Elhaladás után a vezetőállás-jelző jelzésének megfelelően kell szabályozni a sebességet. Ha rajta szabad jelzés jelenik meg, akkor zavar van, a térközjelző meghibásodott, a sebességszabályzás a vezetőállás-jelző szerint végzendő.

adott jelzőt

Ha a vörös fényű térközjelzőre nem kapott a vonat előjelzést, akkor a helyzet tisztázása céljából meg kell állni. Nem biztosított vonatjelentő fény térközjelző[ szerkesztés ] Kétoptikás jelzők, melyek árboca vörös-fehér sávozású. Vörös és zöld jelzés adására képesek.

Egykarú jelző[ szerkesztés ] A jelzőt 1×as láncmozgású emeltyűvel4 mm-es acél vonóvezetékkel állítják.

Jelzései a megállj a térköz foglalt adott jelzőt, és a szabad sebességcsökkentés nélkül a térközben vonat nem tartózkodik. Külön előjelzője egy sárga-fehér árbocú, kétoptikás jelző, mely zöld a térközjelzőn szabad jelzés várható és sárga a térközjelzőn megállj jelzés várható jelzés adására képes.

Refraction - S. O. S.

A jelzőt és annak külön előjelzőjét térközönként a térközőrhelyen a térköz- vonatjelentő- őr állítja a szomszédos állomásoktól kapott elő- és visszajelentések alapján a közeledő vonatok részére. Mivel a jelzőállításhoz személyi jelenlét szükséges, nagyobb a hiba és az ebből származó vonatbaleset kockázata, mint az önműködő térközjelzőknél. Biztosított fény bejárati jelzők, kijárati, fedező- és térközjelzők jelzései[ szerkesztés ] A továbbhaladást engedélyező jelzések azt jelentik, hogy a vonat milyen sebességgel érkezhet a jelzőhöz, ugyanakkor azt is, hogy milyen sebességgel haladhat tovább a jelző után következő váltókon, és végül azt, hogy milyen sebességgel érkezhet a következő jelzőhöz.

adott jelzőt

Ha a jelzőn a pályán megengedett maximális sebességgel át lehet haladni, és a következő jelzőn a táblázatban írt sebességgel lehet áthaladni, illetve meg kell állni: MAX 40 0 MAX - Szabad a vonatnál alkalmazható legnagyobb sebességgel.

A következő jelzőn a vonatnál alkalmazható legnagyobb sebességgel továbbhaladást engedélyező jelzés várható.

  1. A másik, fontosabb aspektus, hogy a jelzőberendezések telepítésére újonnan már nem kerül sor.
  2. Internetes bevétel a betéten

A következő jelzőn Megállj!