Opciós portfólió, 291 milliós TSLA opciós profit


Ötletet adott a meglepetés bevétel

Az osztalékaim beérkezése. Szeretem különválasztani ezt a két területet, mivel időhorizontjuk és kockázati szintjük is jelentősen eltérő. A napokban viszont az opciós számlám kivonatát böngészgetve feltűnt egy extra tétel: osztalékot kaptam, ráadásul nem is keveset. A másik számlán ez elég gyakori esemény, opciós portfólió trading account esetében viszont igencsak utána kellett néznem, mi történhetett.

Röviden a lényeg: egyik opciós kiírásomnak köszönhetően néhány hét erejéig pár száz darab Walgreen WAG részvény boldog tulajdonosa voltam. A jelek szerint ezen rövid időszak alatt jött el az ex-dividend date, vagyis az a dátum, ami opciós portfólió osztalékot fizet a cég az adott napi részvényeseinek.

opciós portfólió

Igencsak rövid idő alatt sikerült így a kiemelkedő opciós prémiumok mivel opció kiíró voltam a részvény megvásárlásakor és eladásakor is mellé opciós portfólió negyedévnyi osztalékot is bezsákolni. Ez indította el az alábbi gondolkodást… Ha úgy írnék ki általam stabil osztalékfizetőnek tartott cégekre put opciókat, hogy a lejárat közel essen az ex-dividend date-hez, akkor két legyet üthetek egy csapásra, ha rámhívják az opciót.

 • Hogyan lehet naponta pénzt keresni
 • Bónuszok a bináris opciókra történő regisztrációhoz
 • Bináris opciók minimum 10 befizetéssel
 • Látták: Átírás 1 BetBulls Opciós Portfolió Manager Ennek a modulnak a célja, hogy ügyfeleinknek lehetőséget biztosítson virtuális számlanyitásra és részvény, valamint opciós pozíciók vásárlására, eladására a naponta frissülő, valós piaci környezetben.
 • Разговаривать не хотелось.
 • BIB | Opciós piacok vizsgára felkészítő tanfolyam - ONLINE
 • Bevételek egy demo opciós számlán
 • Token lejárt

Tegnap találtam erre egy esélyest, amin végigmatekoltam a lehetőségeket. A  CBRL részvény szerepel a portfóliómbanahogy a  havi hírlevélben is említésre került.

Modern vállalati pénzügyek

Alaposan megnéztem ezt a céget, és szívesen szerzek benne még több részvényt dollár körüli árszinten. Tegnap leminősítette a céget az Argusezért az árfolyam 99 dollár alá is beesett.

Ezeket a leminősítéseket a legjobb vételi lehetőségnek tartom azoknál a részvényeknél, amiket opciós portfólió is be akarok venni a portfóliómba.

Egész pontosan 98,9 dolláros részvényárfolyamnál adott volt a lehetőség, hogy június ig, péntekig, azaz két és fél napra kiírjak egy dolláros put opciót kötelezettséget vállalva ezzel, hogy dolláros áron veszek db részvényt, ha pénteken ez alatt zárna az árfolyama. Fontos látni, hogy ha nem változik az árfolyam és rámhívják az opciót, akkor dollárnyi lebegő mínuszom lesz a pozíción, ezt kompenzálja valamelyest túl az opciós prémium.

opciós portfólió

Nem bánom, hogy az opció ITM in-the-money és valószínűleg rámhívják, mert ekkor lesz részvényem és azonnal ígéretet teszek a piacon, hogy egy hónap múlva, július án szívesen eladom őket dolláros árfolyamon amin beszereztem.

Ezért az ígéretért, azaz a kiírt call opcióért dollár prémiumot lehetett volna tegnap zsebre tenni.

 1. PDF letöltése: csapiv__vargaspecial.hu
 2. Bitcoin kereskedési nézet
 3. Opciós sajátrészvény-tranzakció a Molnál - vargaspecial.hu
 4. milliós TSLA opciós profit - Tőzsdefórum
 5. Но иного выхода, похоже, просто не .
 6. Bináris opciós oldalak demo számlával
 7. A pénz közelében lévő pénz opcióban

Amiért érdekes a sztori, hogy az ex-dividend date július ra esik, azaz ha idő előtt nem hívják rám a call opciót, akkor még osztalékot is kapok, pontosan dollárnyit a részvényre. Összességében 30 nap alatt 3. A durva árfolyamcsökkenéstől ennél a részvénynél nem félek, ebben az esetben bátran írnék alá put opciókat is.

749 Eurot vegyél, vagy ingatlant? - Kőházi Csaba Ingatlan befektetés

Mindenképp fontos hangsúlyozni, hogy a fenti trade lelke a mögöttes fundamentális elemzésben és az opciók magabiztos használatában, na meg az ex-dividend date ellenőrzésében van.

Senkit nem biztatok ilyesmikre, aki viszont tudja követni a fenti gondolatmenetet, annak érdemes lehet a klasszikus osztalék fókuszú befektetést az opciózással kombinálni némi nem elhanyagolható mértékű extra profitért.

 • Mik a bináris opciók videóinak stratégiái
 • Faucetbox bitcoin pénztárcák listája
 • Bónusz bináris opciókról nincs betét
 • A vételi opció egy eszköz adott kötési árfolyamon történő megvásárlásának jogát biztosítja tulajdonosának, az eladási opció eladási jogot ad.
 • OpcioGuru olvasási idő: kb.
 • TeleTrader Professional: GIR Professional Version Release Notes
 • Bináris opciók, hogyan lehet kezdő videót készíteni
 • Az opciókat időzítéssel osztják fel

Ezzel a vétellel akár az ex-dividend date előttig is lehet várni, kérdés persze, hol lesz akkor az árfolyam. Én tuti ránézek majd azokban a napokban.

opciós portfólió

A CBRL sztori árnyoldala, hogy nincsenek weekly opciói, pedig akkor igazán hipergyorsan ki opciós portfólió trade-elni magunkat a papírból, amint elmúlt az osztalékos kulcsdátum. De erre ott van például a Target TGTha valaki szeretne végiggondolni egy ilyen verziót is.