Meglepő lehetőségek


Tetszett a cikk?

Megosztom A Jupiter-méretű bolygók túlélhetik anyacsillaguk halálát, de ez kisebb kőzetbolygókra is igaz lehet — olvasható egy nemzetközi kutatócsoportnak a Nature és az Astrophysical Journal Letters című tudományos lapokban megjelent jelentésében.

A Naphoz meglepő lehetőségek csillagok életük végén vörös óriásokká duzzadnak, miközben a környezetükben lévő minden bolygót elnyelnek, mielőtt fehér törpévé omlanának össze.

ÍGY ÉLTEK ŐSEINK! Top 10 érdekesség, amit nem tudtál az ősemberről

Ezért eddig valószínűtlennek tartották, hogy bolygók lehessenek fehér törpék közelében. Bár voltak erre utaló jelek, eddig nem tudták bizonyítani ilyen érintetlen bolygó létét.

Segítek abban, hogy valóban pénzt keressen Bináris opciókat kereskedek

A gázóriás 1,4 naponta kerüli meg a WD jelű fehér törpét, tömege pedig nem több mint a Jupiter tömegének szerese. Ahhoz, hogy egy bolygó ne pusztuljon el, amikor csillaga vörös óriássá duzzad, több mint egy csillagászati egységnyire, azaz minimum egy Föld-Nap távolságra kell lennie tőle.

internetes csatorna pénzkeresési módjai a bináris opciók megélhetése

Egyelőre nem találtak magyarázatot arra, hogy a most felfedezett bolygó hogyan került ilyen közeli pályára. Az, hogy bolygók érintetlenül túlélhetik csillaguk halálát, sokat ígérő jövőbeli feladatot jelent a csillagászoknak.

demó számla vagy demó számla bevezetés a lehetőségekhez

Forrás: MTI.