Új bitcoin, Az alapok új felhasználók számára


Az elmúlt napokban szinte mindenki a Tesla árfolyamára szegezte a figyelmét. Elon Musk tech cége 5 nap alatt közel százalékos növekedést produkált, tavaly október óta pedig megállíthatatlanul tört felfelé, mára majdnem megnégyszerezve az őszi árfolyamot. A Tesla árfolyam görbéjét nézve, sokakban felmerülhet, hogy vajon a Tesla az új bitcoin?

Fejest ugrani az ismeretlenbe

Hasonló árfolyam növekedést produkált ugyanis a bitcoin is ben, sőt előtte ban is. A mai cikkünkben megnézzük milyen hasonlóságok és különbségek vannak a Tesla és a bitcoin befektetések mögött.

új bitcoin online trendvonal

Kezdjük a sárkánykori inkvizíció pénzt keres hasonlóságokkal A jelenlegi helyzetről elmondható, hogy a bitcoin és a Tesla árfolyama is hasonló parabolikus görbét írt le, azaz rövid idő alatt jelentős árfolyam növekedést mutatott a részvény és a kriptopénz árfolyama is.

Bár mintha az elmúlt napok emelkedő trendjét megtörte volna most egy kis korrekció, van olyan elemző, aki szerint még simán duplázhat a következő héten a Tesla, sőt re akár további hétszeres!

A BNB az új Bitcoin

Ezzel szemben a bitcoin korábbi tündöklései és bukásai során — mert nem is egyszer fordult elő, hogy sokszorosára nőtt vagy éppen csökkent az árfolyam  — ennél jóval nagyobb árfolyam ingadozás is történt. Azonban a Tesla árfolyam kilövésének gyorsasága még a bitcoint is leelőzte miután múlt héten kijöttek a tavaly utolsó negyedéves eredmények, melyek jelentősen túlszárnyalták az elemzői várakozásokat.

Az elemzők ezután erősen korrigálták a célárfolyamaikat, mely további erősödést hozott a piacon. Emellett a mostani árfolyam kilövéssel a Tesla piaci kapitalizációja elérte és túl is lépte a bitcoin piaci kapitalizációját. Jelenleg ugyanis mindkét eszköz esetében közel milliárd dolláros új bitcoin összértékről beszélhetünk.

Az Apple és a Tesla az új bitcoin

Úgy tűnik tehát a nagyságrendet tekintve ugyanakkora eszközállományt tud megmozgatni mind a Tesla, mind pedig a bitcoin. A bitcoin látványos előrenyomulásainál, ben és már ban is hasonló volt tapasztalható.

Amikor már a nagyi is azt kérdezte, hogyan tud bitcoint venni, az mindenképpen óvatosságra adhatott okot, hiszen ilyenkor fennáll a FOMO — azaz a fear of missing out problémája. Ez a lehetőség kihagyásától való félelem miatti irracionális vételi döntés jellemzően nem vezet soha semmi jóra.

új bitcoin tőzsdei kereskedési opciók

Persze nem tudhatjuk biztosan, hogy a Tesla új bitcoin is hasonló mértékű korrekcióval kell-e számolni, azonban azt mindenképpen figyelemmel kell kísérni, hogy a cég hogyan teljesíti az profitvárakozásokat és hogy a Kínában származó kereslet megbízhatónak minősül-e hosszútávon. Végül pedig nem utolsósorban kiemelhetjük azt is, hogy a Tesla árfolyam új bitcoin is lebeg egyfajta irracionális optimizmus, melyet a bitcoin HODL kifejezése ír le talán legjobban. Annak ellenére, új bitcoin késnek a termékek piacra vezetésével, alapanyag hiányban szervednek, drágulnak a munkaerő költségek és egyéb problémák elé néz a Tesla, az elemzők és befektetők továbbra is bíznak a cég bevétel termelő képességében.

új bitcoin 24 bináris opció áttekintés

A Tesla valójában azonban nem is állhatna távolabb új bitcoin bitcointól Fundamentumokat tekintve igen csak távol áll a bitcoin a Teslától. Míg egy cég részvényeit a befektetők általában a jövőbeli várható hozamok alapján ítélik meg, addig a bitcoin esetében nem beszélhetünk egzakt pénzügyi mutatókról. Bár létezik a bitcoin fundamentális alapokon nyugvó elemzése, egyelőre még egyetlen elemzési stratégia sem terjedt el, mely kifejezetten a fundamentális alapokra épít.

új bitcoin valaki pénzt keresett az interneten

Ebből a szempontból a bitcoin inkább tekinthető egy devizának annak ellenére, hogy hivatalosan nincs elismerve fizetőeszközként vagy pedig árupiaci terméknek. Emellett nem a Tesla az egyetlen hasonlóan mozgó részvény a piacon. A technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq is megkétszerezte az értékét október óta mutatva, hogy jelenleg igen kelendőek a hasonló technológiai cégek.

új bitcoin befektetés nélküli munka az interneten 45

Nasdaq elmúlt negyedéves teljesítménye De ha egy kicsit jobban visszamegyünk az időben, ben az Amazon ugyanilyen őszi és év eleji időszakban megtízszerezte az árfolyamát. Akkor a dotcom lufi idején 16 dollárról egészet dollárig száguldott az Amazon lesöpörve minden más részvényt az asztalról.

A lufi kidurranása idején bár valóban visszaesett az árfolyam, hol van ez már a mai dolláros részvényárfolyamtól?!

Bitcoin és blokklánc E-book, bővített változat

Viszont hány tech részvény tűnt el a süllyesztőben úgy, hogy sosem hallottunk róla többet. Amazon ben — a dotcom lufi idején Másik fontos szempont a decentralizáció kérdésköre.

Bitcoin vásárlás NULLA jutalékkal [2018]

A Tesla esetében egyértelműen Elon Musk áll a cég mögött, az ő zsenije vitte idáig a vállalatot. A centralizáltság abban is megnyilvánul, hogy az árfolyam szorosan együtt mozog Musk kijelentéseivel.

Jogi vonatkozások

Nem egyszer előfordult, hogy elég volt valamit a Twitterre kiírnia, mellyel jelentős volatilitást okozott a piacon. A bitcoin ezzel szemben valóban új bitcoin, árfolyamát bár befolyásolják a hírek, nem függ egyetlen személy sem tehetségétől, sem pedig szeszélyeitől. A bitcoin hálózatát világszerte szinte minden országban jelenlévő csomópontok tartják fenn, a hálózatot befolyásolni csak rendkívűl nagy mennyiségű erőforrással és tőkével lehetne, erre azonban reális esély nem igen van, maximum, ha a kvantum számítógépek valósággá válnának egyszer a jövőben.

Mielőtt a Teslát és a SpaceX-et megalapította volna, az ő nevéhez fűződik az x.

új bitcoin visszajelzés a lehetőségről szóló munkáról

A fizetési rendszerek megreformálása — az autózás és az űrhajózás előtt már Musk gondolatai között szerepelt.