Fenti opciót


Létrehozva:

Megjelent: Megosztás Mára eljutottunk odáig, hogy a Windows 10, a macOS Catalina, az Android 10 és az iOS 13 egyaránt elhozta az aktuális operációs rendszerekbe az automatikusan — mondjuk napszaktól függően — váltogatható világos és sötét felületeket. Vagyis ezeknél az operációs rendszereknél már felhasználói beavatkozás nélkül megoldható, hogy naplemente után egy szemkímélőbb mellesleg az újabb kijelzőknél az energiatakarékosabb működést is elősegítő sötétebb felület előtt ülhessünk.

Csak az a gond, hogy — fenti opciót technikailag már megoldható lenne - egyelőre kevés weboldal figyeli még a rendszer ezen beállításait.

fenti opciót

Így aztán lehet, hogy a Windows vagy a macOS felülete már nem süti ki a szemünket a sötét szobában, de a megnyitott weboldalak fehér háttere annál inkább. Ha valaki nem szeretné kivárni, amíg a weboldalak fejlesztői mindenhol megoldják e problémát mi is dolgozunk rajta itt a Techwokon, de holnapra mi sem ígérjükannak örömhír, hogy a Chrome as változata már képes rávenni bármely honlapot, hogy az eredeti színvilág helyett éjszakai üzemmódban jelenjen meg.

A weboldalak sötét felületre állítása Chrome-ban sem megy még automatikusan, de manuálisan viszonylag egyszerűen megoldhatjuk.

Mi az a "DNS kezelés" opció a domain megrendelésekor? Erre szükségem lehet?

Így sokkal kellemesebb lehet az éjszakai böngészés. Később pedig talán arra is lesz lehetőség, hogy ezt automatizáljuk a napszaknak megfelelően, ahogy a rendszerek — és a funkciót implementáló alkalmazások — is teszik a saját felületükkel.

fenti opciót

Éjszakai böngészés: Weboldalak sötét felületre állítása Chrome-ban A weboldalak felületének sötét módra váltása a Chrome as verziójában kapott helyet.

Egyelőre a kísérleti funkciók közé sorolják, így bekapcsolását nem tudjuk menüből megoldani. A végeredmény ugyanaz, s a tennivalónk is.

Sohasem válunk el! - A házasság egy életre szól

A többi érték is hasonló eredményt produkál, de például a képekkel különböző módon bánik a böngésző, ezeknek a beállításoknak a függvényében. Így ha problémát tapasztalunk a képek megjelenítésekor, ezzel kísérletezhetünk a többi értékkel. További hasznos cikkek Praktikus és ingyenes online videó-mockup készítő Ettől kezdve a Chrome sötét üzemmódban nyit meg minden weboldalt és a saját konfigurációs lapjait is.

Ha meguntuk, vagy nappal inkább a hagyományos formában jelenítenénk meg az oldalakat, keresük elő ismét a fenti opciót és állítsuk Default értékre.

fenti opciót

A Chrome ban a böngésző saját lapjai Beállítások stb. A weboldalak esetében ezt egyelőre a fenti módszerrel lehet elérni. Az iOS verzió e cikk készültekor még nem tartalmazza ezt a kísérleti funkciót.

fenti opciót

Mi az asztali változatokban néztük és ott már leírtaknak megfelelően üzemel. Ettől még fenti opciót ezekre a kiadásokra is vonatkozik, hogy jelenleg ez egy kísérleti funkció, vagyis a működése bármikor változhat a Chrome fenti opciót frissítéseiben.

Egy 5 perces beállítást követően a Samba feltérképezi a webshop felhasználóit, termékeit és megrendeléseit, és automatikusan létrehozza az egyes felhasználóknak szóló személyre szabott hírleveleket. A Samba használata esetén megszűnik az e-mail marketinghez kapcsolódó hosszadalmas és unalmas munka. Nem kell többé hírlevél-szerkesztéssel, célcsoport-kiválasztással és szövegírással foglalkozni, a Samba algoritmusa mindenről gondoskodik.

Weboldalak sötét módra váltása Safariban Ez a megoldás a Safari aktuális változataiban is elérhető már részben. Ott a weboldalak fejlesztőinek kell gondoskodnia az oldal nappali-éjszakai színösszeállításáról, amelyek között a macOS és iOS automatikusan, a rendszer éppen aktuális beállításának megfelelően tud váltani. De korábban bemutattunk egy olyan  Safari kiegészítőtamely bármilyen weboldalnál megoldja számunkra az éjszakai színvilágra váltást macOS alatt.

fenti opciót

Bár ez talán kevésbé jól sikerült, mint amit a Chrome kínál, de a célnak tulajdonképpen megfelel.