Első üzletközpontok. ' + name + '


Története[ szerkesztés ] A várostervezők a hatvanas években a legkorszerűbb kereskedelemfejlesztési elvnek a nagy lakótelepeken történő üzletközpontok kialakítását tartották, melyhez állami norma is meghatározásra került: lakáshoz négyzetméter kiskereskedelmi alapterület volt előírva bár ezek a beruházások gyakran késtek, vagy végleg elmaradtak.

első üzletközpontok

A Flórián építését ban kezdték meg, azonban még ez év nyarán akadályba ütköztek az építészek: az alapok kiásása során az aquincumi légiótábor parancsnoki épületének díszkapujának maradványaira bukkantak.

A régészek tiltakozása ellenére az építkezés nem állt le, egy kis rész kivételével a megmaradt falakat elpusztították egyes részeit fel is robbantották. Az áruházat A beruházás akkori áron millió forintba került, az áruház alapterülete négyzetméter volt, az árufeltöltés áruszállító alagúton keresztül történt, ahonnan 15 teherlifttel tudták az árukat az üzletekbe felszállítani.

első üzletközpontok

Az áruházban légkondícionáló berendezés is működött. Az áruház reklámszlogenje a Flórián! Üzletközpont Óbudán.

első üzletközpontok

A többi egykori állami nagyáruházakhoz pl. Skála MetróDomusDivatcsarnok képest a Flórián szerencsés helyzetben van; nagy parkolója van, és mivel a közelben nincs komoly konkurens, így a környező lakótelep lakóira stabilan számíthat.

első üzletközpontok

A becslések első üzletközpontok 15 ezer látogatója van naponta.